Update status Have Halbertsma Grou

We houden u uiteraard graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Have Halbertsma in Grou. Dit doen wij zowel per mail als via deze nieuwsberichten. Mocht u alle informatie voortaan in de mail willen ontvangen kan dit door u aan te melden via www.havehalbertsma.nl/aanmelden.

Begin dit jaar is het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Daar zijn verschillende reacties op gekomen (zienswijzen). Deze gingen bijvoorbeeld over de plannen voor een voetgangersbrug. Het reageren op deze reacties kost de gemeente meer tijd dan gedacht, want dat moet zorgvuldig gebeuren. De gemeente verzamelt alle reacties in een zienswijzenota en biedt deze samen met het bestemmingsplan aan de gemeenteraad aan. De gemeenteraad kan er dan een besluit over nemen. Dat gebeurt na de zomer.

Als het bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld kan men nog bezwaar en beroep aantekenen tegen dit besluit. Mochten er geen bezwaren worden ingediend dan kan er naar verwachting begin volgend jaar gestart worden met de verkoop.

Omdat wij het belangrijk vinden dat er zo min mogelijk overlast is van de herontwikkeling voor de omgeving gaan we dit najaar beginnen met het slopen en saneren van het terrein. Dat duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. De directe omgeving wordt hierover persoonlijk geïnformeerd.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de besluitvorming omtrent het bestemmingsplan.
Voor nu alvast een prettige zomer toegewenst!

Mocht u nog vragen hebben kunt u onze nieuwe ‘veelgestelde vragen’ online pagina raadplegen. Ga hiervoor naar: www.havehalbertsma.nl/veelgestelde-vragen. Uiteraard zijn we ook per mail of telefonisch bereikbaar.

De projectwebsite bekijken kan via: www.havehalbertsma.nl

Deel dit bericht via

Wonen op deze bijzondere plek in Grou?

Klik op de afbeelding om naar de projectwebsite te gaan.